2009. október 20., kedd

Vigyázz az életedre, mert csak egy van belőle!

Csakis tanácsolni tudom a hétvégi események után ezt a nagyon bölcs mondást mindenkinek! És hogy mi történt velem? Hamarosan elmesélem.
Szombat este éreztem,hogy pihenésre van szükségem,nagyon fáradtnak éreztem magam, le is dőltem az ágyamra , de a szomszéd nem hagyott pihenni. Elkezdte a szokásos dolgot: radiátor ütögetés, kalapácsolás, hangos zenehallgatás éjfél táján. És hirtelen jött a rosszullét. A szívem úgy zakatolt,hogy a tüdőmben éreztem minden egyes dobbanását. A víz levert, levegőért kapkodtam, majd valahogyan kikeltem az ágyból és felhívtam a mentőket, szegény anyukám meg nem tudta mit csináljon,hogy mi van, mi történt velem. Mindenre emlékszem.. na jó nem mindenre, de a lényegre igen,hogy szörnyen éreztem magam. Zsibbadt mindenem és mint utólag kiderült ez azért volt, mert sok oxigént vettem. Ez pedig a 160-as pulzust miatt volt. A vérnyomásom 190/110 volt. Tényleg úgy éreztem magam,
mintha szívrohamom lenne. Zsibbadt a nyelvem, a torkom, a tüdőm, minden porcikám. Pfu még most is beleremegek, ha rágondolok.
Ijesztő és egyben elgondolkodtató,hogy milyen kiszolgáltatott helyzetbe kerül ilyenkor az ember.
Várod a mentőt, de az a 10 perc egy örökkévalóságnak tűnik abban a helyzetben. Azt hittem,hogy mire ideérnek én már meghalok, de szerencsére ott volt velem anyu, aki tartotta bennem a lelket, már amennyire tudta szegénykém, mert nagyon megilyedt, mert én állítólag már olyanokat mondtam,hogy itt a vége meg stb... Ezt az érzést, amit én átéltem akkor, nem kívánom senkinek. Hajnali 3-kor hazaengedtek, addigra stabilizálódott az állapotom(már csak 110 volt a pulzusom), de aznap nem nagyon tudtam a
ludni, sőt mondhatni azóta sem nagyon megy. Felijedek éjjelente többször is. :/
Ez a jelzés sok mindenre ráébresztett. Mostmár ezentúl nagyon oda fogok figyelni minden apró dologra, amit cselekszem. Változtatni fogok az étrendemen, minden nap tornázni fogok legalább fél órát. Minden rossz dolgon megpróbálok túllépni, nem rágódni rajta, mert nem fogom sokáig bírni egészségileg, ha ez így megy tovább.
Folytatom,amibe belekezdtem,ami az életem része lett: az alkotás. Szívem lelkem beleteszem továbbiakban is minden egyes apróságomba, hogy ezzel is örömet okozzak Nektek.

Béke és szeretet kitűzőm megtalálod a Meskán!

Hamarosan jelentkezem újult erővel és sok-sok újdonsággal, addig is türelmetek kérném, mert még nagyon fáradtnak érzem magam és néha el-el kap a szédülés.

12 megjegyzés:

toritextil írta...

helyes, tudod, hogy muszáj pozitívan!

Rita írta...

Ez nagyon ijesztő :( Jobbulást, fel a fejjel!

jucii írta...

Jaj szegényke! :( Pihenj sokat, jobbulást!

Bardócz Éva írta...

Bejuuuuus...már olyan sokszor megbeszéltük,hogy Te nagyon jó csaj vagy..komoly Férfi ezt értékeli.Igazán lehetne több önbizalmad..:)Hinni kéne benne:)

Bejus írta...

Köszönöm Nektek!!!! Napról napra javulást tapasztalok,úgy hogy szerintem minden okés lesz hamarosan! :)

Tudom Évim! :) De mostanában "Rá" nem is nagyon gondoltam... Önbizalmam akkor lesz, ha meg leszek magammal elégedve! Ezért kezdek egészséges életmódot, mert tudom,hogy amit eddig csináltam szörnyen rossz volt.

kinga írta...

Vigyázz magadra!!

Reyca írta...

Szörnyű lehetett... :(((
Nagyon vigyázz magadra!!!

Grety-G írta...

Nekem ez pánik rohamnak tűnik és valószínű gyenge az idegrendszered..amit vitaminok szedésével erősíthetsz.

Bejus írta...

Szia Gréty!

Tegnap voltam a pszichiáteremnél és igen ez pánikroham volt. 15éve kezelnek, de hasonlót még nem tapasztaltam a gyógyszerek szedése mellett. Mikrorost tablettát is, ami állítólag mindenféle vitamint tartalmaz, hát nem tudom. Én inkább a gyümölcsök híve vagyok. Az az igazi vitaminforrás. :)

Grety-G írta...

Szegény.:( Nagyon rossz dolog ez..
Nekem is voltak hasonló problémáim gyerek koromban,s még most is vannak helyzetek amiket nagyon nehezen tudok feldolgozni,kezelni..

Larion írta...

Mióta és miért lehet Benned ez a bajság?
Mi történt Veled?
Olyan szép vagy és olyan fiatal mindehhez!
Ezért nem értem.......

Cserfescsillag írta...

Remélem teljesen rendben vagy már! Nem szabad mindenen rágódni (amúgy én is olyan vagyok). Minden jót Neked!