2009. július 30., csütörtök

Én a Kígyó :)

Az állatövi jegyem a kínai asztrológia szerint a Kígyó. Nagyon megdöbbentem,hogy a tulajdonságok tényleg szinte mind-mind jellemzőek rám és a kígyó, mint jegy valójában nem is jelent rosszat. Most lehull a lepel,hogy milyen is lehetek valójában! :)


A Kígyó
Két irány

A Kígyó jegyének e legkorábban lejegyzett szimbóluma (balra) azt az erőt fejezi ki, amit a kígyó lenyűgöző felépítése mind a fejénél, mind a farkánál megjelenít, ami elbűvölő mozgását eredményezi, valamint azon képességét, hogy képes függőlegesen felemelkedni, elszánt merev tekintettel. A feng shui írásjel (jobbra) szintén e minőségeket emeli ki a fejet, s a farkat egyaránt erőteljesen megjelenítő vonásaival.

A Kígyó évében született emberek gyakorta igen fejlett érzékenységgel vannak megáldva. Mintha a Kígyó családjának legendás intelligenciájával bírnának, az e jegyben tartozó emberek sűrűn rejtélyes érzékelésekről tesznek tanúbizonyságot. Egyfolytában ébernek tűnnek. Megvan az a ritka képességünk, hogy élvezni tudják az életet. Mikor rábukkannak valamire, ami a kedvükre van, és amire vágynak, tudják, miként élvezzék azt ki az utolsó csöppig. Bármi is legyen a céljuk, addig fogják keresni, míg rá nem lelnek, vagy el nem érik azt.

Ez a szenvedélyes minőség összekapcsolódik azzal a belső erővel, hogy állhatatosak és kivárják a beteljesedést, s kitartással állják az események minden váratlan fordulatát. A kínai kultúra szerint, ha úgy döntesz, megölsz egy kígyót, meg kell győződnöd róla, hogy az valóban halott, máskülönben az visszanyeri erejét, és megérezve hollétedet, akár nagy távolságokról is, követni fog, és visszaadja a kölcsönt! Az időzítés az ebbe a jegybe tartozó emberek specialitása. Csodálatos nyugalommal képesek várakozni. Talán hónapokig vagy évekig is várnak, türelmesen, figyelő, várakozó pozícióban. Aztán, pontosan a megfelelő pillanatban, összpontosítják minden felhalmozott energiájukat és lépnek.

Legjobb, ha soha nem teszünk egy Kígyót az ellenségünké. Amennyiben viszont egy hatalmas, nehézségekkel teli, különösen összetett és rendkívüli fontossággal bíró feladatba fognál, senki sem lehet jobban a segítségedre, mint a melletted álló Kígyó bölcsessége és határozottsága.
A hajlékonyság minden Kígyó fémjele, miként jellemző ez mindazokra, akik a Kígyó évében születettek. Ez a titka annak a hathatós és erőteljes módszernek, ahogy képesek alkalmazni és koncentrálni belső energiájukat.

Teljes intellektuális szabadságra vágyó fa kígyó állhatatos, tűrő képes. Érzelmi és anyagi stabilitásra vágyik.

Nagyon jó beszéd és előadó készséggel rendelkezik. Az égi fa elem táplálja a földi tűzelemet, ami magnetizmust ad neki és érdekesebbé teszi. Hiúságra hajlamos. Nagyvonalúan szereti költeni a pénzt. Jól informált, az adatokat tárolja, mindenkiről jó ítélőképessége van. Művészi érzéke és művészetkedvelése jeles.

A forrást innen szedtem.

5 megjegyzés:

Ena írta...

Én patkány vagyok. =) És rám is igazak nagyjából amiket írnak.

Bejus írta...

A névből teljesen másra következtet az ember, másként írjuk körül, aztán meglepődünk,hogy milyen jókat írnak, amelyek igazak is, ránk jellemzőek. Ez tökre érdekes! :)

Ena írta...

Igaz. Én nem nagyon szeretem a patkányokat ezért először nagyot néztem hogy hű épp patkány? De amikor elolvastam akkor már megbarátkoztam vele.

Bejus írta...

Hehe szintén! Én is megbarátkoztam a kígyóval! :)Amúgy érdekes, mert az igazi horoszkópom meg szűz! :D

Ena írta...

Az enyém meg vízöntő :) Most látom a Szeretettel ajánlomot. Jajj nagyon köszi. Nagyon kedves vagy. =D